“Doedel”/ Paula Kant

Ik vind het héél leuk om op je website te staan! Doedel wordt beroemd!

Elke dag als ik met Doedel wandel, wordt er wel gevraagd wat voor een hond zij is en altijd verschijnt er een lach, als ik vertel dat het een Australische Labradoodle is. Elke keer moet ik  dan weer uitleggen, dat het niet zomaar een kruising is van een poedel en een labrador is, maar veel meer dan dat.

Doedel is nu bijna 11 maanden en volgens Curtis zou zij een medium doodle worden, maar ze is nu al bijna 60cm hoog en ze weegt 21,5 kilo, niet echt meer een klein hondje, maar  ze is vaak nog zo schattig dat ik haar toch nog Puppy-Doedel noem.

 

Als we naar het strand gaan is Doedel het gelukkigst, zodra ze één pootje op het zand heeft gezet wordt ze helemaal vrolijk en begint te huppelen en vraagt ze in haar eigen hondentaaltje, waar is de bal, kom op we zijn op het strand we moeten rennen en spelen..............! Schelpen proeven en blaffen tegen de golven, die elke keer gewoon terugkomen als je net denkt dat ze weg zijn.

Doedel is een echt mensenhondje en ze begroet de baas van al haar collega honden net zo enthousiast als de hond, soms is dat erg lastig, want het leren om "laag" te blijven wordt dan wel héél erg moeilijk. We werken er hard aan!!!

 

Ze is nu een echte puberhond aan het worden, soms heel lief en keurig luisteren, maar soms ook heel ondeugend en pas komen als zij er zin in heeft. Ook niet meer zo onbevangen als een kleine pup, maar vindt ze dingen opeens een beetje eng. Een buurman met een te harde stem of een vriendin met zilveren cowboy laarzen, daar moet ze dan erg van blaffen, een klein beetje paaien met een lekkertje wil dan nog wel eens helpen, al waren die laarzen wel echt heel eng ;-))

 

Doedel is echt een hele leuke, beetje gekke hond met volgens mij één gen mens.